sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Valmennukset+uudet ponskit

Moikkis,

Tänään ja eilen oltiin taas vaihteeksi Tedin valmnennuksissa. Eilen menin silee tunnin Darialla ja Inkulla esteet. Inkku on ilmeisesti jo niin "mökkiintynyt" omaan talliin että kun lähdettiinkin vieraaseen paikkaan ja laitettiin tarhaan niin piti alkaa riehumaan ja huutelemaan Tarmolle. Tuommoista ylimääräistä riekkumista ja huutelua Inkku ei ole aiemmin harratsanut. No Dariahan meni aivan sekaisin kun Punkero sille huusi, eikä suostunut keskittymään mihinkään. Alku tunti meni siis ihan harakoille, mutta onneksi poni kuitenkin rentoutui loppu tunnista ja alkoi työskentelemään kivasti.

Inkulla tuntui olevan virtaa hyppäämiseen ja hyppäsikin oikein hyvin. Vähän lopussa alkoi jo olemaan tahmeahko mutta ymmärtäähän sen.  Olen kuitenkin erittäin tyytyväinen. Radasta väkästän jonkin laisen kuvan.

Kun päästiin kotiin ja saatiin vietyä ponit laitumeen, olikin jo korkea aika mennä moikkaamaan uusia tulokkaita. Otettiin Saaran kanssa sitten Maiga ja Bisse (eli uudet ponskit) heti käsittelyyn. Lähdinkin sitten ns.koeratsastamaan Maigaa koska ikinä aiemmin koko ponia nähnyt. Maiga tuntui heti alussa herkältä ja mielyttävältä ratsastaa. Saarakin meni lopuksi vähäsen.

Tänään olinkin sitten pelkällä Maigalla Tedillä. Sileä tunti meni kivasti siihen nähden että oli vasta toinen kerta kun istuin ponskuttimen selässä. Jouduinkin menemään puolet tunnista ilman satulaa koska satula valui koko ajan eteen. Onneksi Maigalla on mielyttävät askeleet ja selkä ei ole mikään terävä. Ainoa onegelma oli se että tämä tyttö ei omista lainakaan säkää ja kaulakin on niin lyhyt että meinasin aina siirtymisissä valua kaulalle.

Hyppytunti sujuikin aivan superisti! Ponski oli aivan mahtava. Saatiin satula pysymään häntäremmillä paikallaan joten ei tarvinnut hypätä ilman. Koska oli ensimmäinen kerta kun hyppäsin Maigalla menin 80-90 cm joka meni puhtaasti. Tedi tykkäsi ponista, ja sanoi tämän olevan positiivinen ostos. Lopuski käytiinkin kahlailemassa ojassa.






 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
-Enna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti